Skip to main navigation
Home

Main menu

  • Nieuws
  • Agenda
  • Over CCBT
  • Projecten
  • Praktijkcentra
  • Onderzoeksdatabank
  • Contact
Sorteeropties
  • en
  • nl
Menu

Kruimelpad

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bewaring van Verse Kruiden: Enkele Vuistregels

Bewaring van verse kruiden: enkele vuistregels

17/02/2016

kruiden

Een belangrijke fase bij de vermarkting van verse kruiden is de periode van bewaring, zo blijkt uit het leaderproject 'Verwerking en vermarkting van kruiden' (PCG, Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw). Veel verschillende factoren beïnvloeden de houdbaarheid van verse kruiden tijdens de bewaring. Kruiden worden in de praktijk dikwijls samen met andere groenten en soms zelfs fruit bewaard, wat een optimale bewaring uiteraard bemoeilijkt. Om door de bomen het bos nog te zien deed VCBT een literatuurstudie en stelde enkele belangrijke praktische vuistregels op.

Lees hier verder.
 
Meer info?
Justine Dewitte (PCG) 
Tel: 09/381 86 82 (Justine) 
E-mail: justine@pcgroenteteelt.be
 
 
Bestanden
Bijlage Grootte
bewaring kruiden.pdf 815.57 KB

Zoek per categorie

herkauwers
pluimvee
varkens
pitfruit
kleinfruit
akkerbouw
beschutte teelt
kruiden
sierteelt
groenten
bodemvruchtbaarheid
biodiversiteit
energie
onderzoek & beleid
projectoproepen

Agenda

BBN Herkauwers - Bodem vanuit de biologie bekeken
17/12/2025
Landwijzer vorming: Verdieping bedrijfseconomie
17/12/2025
Bodem vol Leven: De kracht van microbiële inoculanten nu en in de toekomst
18/12/2025
Lasopleiding voor boer·innen
08/01/2026
Inspiratiedag Boeren met levende Bodem (NL)
23/01/2026
Samenzaai biobloemen - Viaverda Destelbergen
17/03/2026
› meer activiteiten

website door startx

CCBT vzw
Tel: +32 9 331 60 85
Mail: info@ccbt.be
Schaessestraat 18, 9070 Destelbergen

Footer-menu

  • Nieuws
  • Over CCBT
  • Praktijkcentra
  • Contact

Met de steun van het departement landbouw en visserij van de Vlaamse overheid.

Home
  • Nieuws
  • Agenda
  • Over CCBT
  • Projecten
  • Praktijkcentra
  • Onderzoeksdatabank
  • Contact
  • Inloggen