Op 15 februari werd de eerste oproep binnen het partnership Agroecology – “European partnership on accelerating farming systems transition - agroecology living labs and research infrastructures” gelanceerd. Het Agentschap Landbouw en Zeevisserij en het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) geven een infosessie voor deze oproep.

Je bent van harte uitgenodigd voor het ketenoverleg biologische granen en peulvruchten op 27 februari 2024 in Pepingen.

Naar jaarlijkse gewoonte houdt pcfruit in het voorjaar een bijeenkomst waarbij de resultaten van lopende en afgelopen bio pitfruit projecten besproken worden met de bio pitfruittelers.

Wat zijn de resultaten van de rassen- en andere proeven in aardbeien en kleinfruit? In dit infomoment op 7 maart krijg je een zicht op de bevindingen. Verder krijg je informatie over de onderzoeksplannen van 2024.

Met de vijfde trefdag biologische landbouw wil inagro landbouwers en actoren in het Vlaamse ‘agro-voedingscomplex’ inspireren in hun zoektocht naar een toekomst voor hun bedrijf.

Denk jij mee over de toekomst van Boer Bricoleur?

Naar analogie met de voorbije jaren, wordt in 2024 opnieuw een Samenzaai Biobloemen georganiseerd op het PCS. Hiervoor wordt één afdeling van 200 m² beschikbaar gesteld. 

Bio varkenshouders zijn uitgenodigd op 29 maart voor een slotbijeenkomst van het PPILOW-project in Poperinge, waar de resultaten van dit project besproken zullen worden.

Het 'Festival de l'agroécologie et de l'agriculture de conservation (FA²C)' is de ontmoetingsplaats voor boeren, studenten, adviseurs en burgers die op zoek zijn naar nieuwe oplossingen en innovatieve praktijken. Het vindt om de twee jaar plaats en gaat in 2024 door op woensdag 19 en donderdag 20 juni 2024, op ferme de Freloux in Fexhe-le-haut-Clocher.

CCBT en BioForum organiseren dit jaar een bezoek aan het toonaangevende Groundswell festival in de UK van 25 tot 28 juni! Het Groundswell-festival in Engeland is een tweedaags praktische beurs met focus op regeneratieve landbouw, waaronder no-till, groenbedekkers en het herintroduceren van vee in de vruchtwisseling, met het oog op het verbeteren van de bodemgezondheid. Via lezingen en demonstraties krijg je de nieuwste innovaties op dat vlak te horen en te zien.