Op 27 mei zal Monique Bestman (Louis Bolk instituut) haar doctoraat over het welzijn en de gezondheid van legkippen in buitenloop toelichten. Het is een zeer interessante studie waar de voordelen van buitenloop op de gezondheid en het welzijn van kippen duidelijk worden aangetoond. Bewijs was hiervoor lang schaars. 

ILVO heet jou graag welkom op dinsdag 28 mei in de ILVO pop-up zomerbar: het Melkvee Café! Bezoek de ILVO Proefstal Melkvee en de verschillende info-kraampjes.

Wil je meer weten over het Europese wetsvoorstel over de nieuwe GGO’s en wat er juist op het spel staat voor de biosector? Log dan in op 30 mei op het webinar over de nieuwe GGO’s.

Hou alvast je agenda vrij voor een inspirerende avond met teeltinformatie over biologische aardbeien en kleinfruit.

Save the date! Op woensdag 12 juni om 14 uur organiseert Inagro een demo mechanische onkruidbestrijding in ruggenteelten op haar proefterreinen te Roeselare. Aansluitend om 18 uur gaat de jaarlijkse biovelddag door op het proefbedrijf biologische landbouw van Inagro.

Boer Bricoleur neemt deel aan een internationaal netwerk rond technologische boeren-innovaties, samen met o.a. l'Atelier Paysan en Farmhack. Het verslag van de eerste bijeenkomst wordt online gepresenteerd!

Boer Bricoleur neemt deel aan een internationaal netwerk rond technologische boeren-innovaties, samen met o.a. l'Atelier Paysan en Farmhack. Het verslag van de eerste bijeenkomst wordt online gepresenteerd!

Het PDPO-project ’Koolstofopslag via boslandbouw’ loopt na 2,5 jaar ten einde. Daarom organiseert BOS+ samen met Bioforum, het ILVO en de Regionale Landschappen in Oost-Vlaanderen op dinsdag 18 juni 2024 in Melle een inspirerend slotevent waarop projectpartners hun resultaten en bevindingen delen voor het implementeren van koolstoflandbouw in Vlaanderen.

Het 'Festival de l'agroécologie et de l'agriculture de conservation (FA²C)' is de ontmoetingsplaats voor boeren, studenten, adviseurs en burgers die op zoek zijn naar nieuwe oplossingen en innovatieve praktijken. Het vindt om de twee jaar plaats en gaat in 2024 door op woensdag 19 en donderdag 20 juni 2024, op ferme de Freloux in Fexhe-le-haut-Clocher.

Save the date! Op woensdag 19 juni om 18 uur organiseert Inagro de jaarlijkse Biovelddag op hun proefbedrijf biologische landbouw.