BioTOAST - Optimalisatie van de teelt en verwerking van veldbonen als volwaardige eiwitcomponent in het melkveerantsoen
In de biologische melkveehouderij blijft het een uitdaging om meer eiwit uit eigen teelten te halen. Door het wegvallen en/of duurder worden van alternatieven wordt het maximaliseren van eigen eiwitproductie steeds dringender binnen de biologische veehouderij. Deze groep landbouwers is daarom fel aan het inzetten op de teelt van veldbonen. Ondanks het lagere ruw eiwit percentage in vergelijking met soja, bieden ook veldbonen tamelijk wat perspectief als eiwitgewas. Veldbonen zijn een haalbare teelt in Vlaanderen. Met dit voorliggende projectvoorstel wordt er verder gezocht naar zowel teelt- als verwerkingstechnieken om veldbonen verder op te waarderen tot een volwaardige eiwitcomponent in het melkveerantsoen.
Karolien Hertogs
karolien.hertogs@inagro.be
051 27 32 51
CCBT-project
Agentschap Landbouw & Zeevisserij
ILVO