Samenaankoop biologische potgrond

OPGELET! DEADLINE VOOR BESTELLINGEN IS VERVROEGD NAAR 15 DECEMBER 2022!

Aankoop van biologische potgrond is niet zo evident als het lijkt. Vaak is een minimumafname vereist terwijl de potgrond niet altijd lang bewaart. De transportkosten zijn bij beperkte afname bepalend voor de uiteindelijke kostprijs. Als je slechts een kleine hoeveelheid nodig hebt, kan je bovendien meestal niet kiezen, maar moet je nemen wat op dat ogenblik beschikbaar is.

PCG organiseert daarom opnieuw een samenaankoop biologische potgrond. Levering voorzien eind januari 2023. De potgronden zijn afkomstig van het bedrijf Klasmann - Deilmann gecertificeerd door Ecocert. Er is keuze tussen drie samenstellingen:

  • Geschikt voor inpotten van kruiden en andere (samenstelling 840) – 33 zakken van 70 L per pallet of in big bales (2,5 m³)
  • Geschikt voor het maken van perspotten (samenstelling 026) – 33 zakken van 70 L per pallet of in big bales (2,5 m³)
  • Geschikt voor het vullen van trays (samenstelling 062) – 42 zakken van 70 L per pallet of in big bales (3 m³)

Net zoals vorig jaar worden opnieuw twee mogelijke afhaalpunten voorzien:

  • Proefcentrum Kruishoutem (PCG): Karreweg 6 - 9770 Kruishoutem
  • Proefstation Sint-Katelijne-Waver (PSKW):  Duffelsesteenweg 101 - 2860 Sint-Katelijne-Waver.

De precieze datum van afhaling wordt later doorgegeven.

De leverancier van de biologische potgrond heeft de voorwaarden gewijzigd. Hij wil graag dat de bestellingen bij bestelling betaald worden en niet na levering. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de deadline voor de bestellingen te vervroegen waardoor de bestellingen nu ten laatste op donderdag 15 december 2022 doorgegeven moeten worden. U ontvangt vervolgens in de week erop een factuur voor de betaling van uw bestelling. Deze factuur moet betaald zijn tegen vrijdag 6 januari 2023. Uw bestelling is pas definitief na betaling. 

U kan uw bestellingen doorgeven via dit invulformulier.

Voor verdere vragen over de samenaankoop bio potgrond kan u altijd contact opnemen met Jeroen Van Mullem (Jeroen.VanMullem@pcgroenteteelt.be).