Notenexcursie deel 1

Niet alleen in Vlaanderen stijgt het areaal van walnoten en hazelnoten. Ook in Wallonië duiken de laatste jaren steeds meer notengaarden op, al dan niet in een agroforestrysysteem. Hoog tijd om de koppen bij elkaar te steken en elkaar te informeren en inspireren!

Deze zomer organiseert Agroforestry Vlaanderen een tweedelig praktijkgericht terreinbezoek en kennisuitwisselingsevent tussen Vlaanderen en Wallonië met de focus op de teelt van wal- en hazelnoten.

Heb je plannen met noten op je bedrijf? Zelf al een aanplant en wil je graag kennis en ervaring uitwisselen met een netwerk van collega-notentelers? Of wil je gewoon als landbouwer, adviseur, verwerker of andere belanghebbende graag eens je licht opsteken rond deze opkomende teelt? Stip dan volgende data zeker aan in je agenda:

  • Donderdag 29 augustus 2024: terreinbezoek aan Waalse walnoot- en hazelnootaanplant
  • Vrijdag 6 september 2024: terreinbezoek aan Vlaamse walnoot- en hazelnootaanplant

Zowel deelname aan beide terreinbezoeken als aan één van beide is mogelijk.

Meer info volgt binnenkort op de website van Agroforestry Vlaanderen!
https://www.agroforestryvlaanderen.be/nl/agenda/save-the-date-notenexcursie-op-29-augustus-en-6-september-2024

 

logo pdpo
De excursie op 29 augustus 2024 kadert binnen het PDPO-project ‘Agroforestry in West-Vlaanderen’ in samenwerking met het VLAIO project 'Agroforestry 2025', en wordt mogelijk gemaakt met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.