Easy Peasy: resultaten voor lokale peulvruchtketens

Lokale peulvruchten vormen een belangrijk onderdeel van de eiwittransitie. Wat is de stand van zaken qua beleid, teelt, verwerking, productie en vermarkting van soja, kikkererwten, gele erwten, droogbonen en edamame? Hoe kan de toekomst van deze lokale peulvruchten voor humane voeding eruitzien? En waarom is het belangrijk dat we hierop inzetten? 

De resultaten van onderzoeksprojecten KIKET, PeaPact, KIPEi, LoCoSoy en Een Oesterzwamburger Vol Eiwitten worden samen voorgesteld. Het programma met binnen- en buitenlandse sprekers loodst je doorheen het volledige ketenverhaal van deze gezonde, duurzame en eiwitrijke smaakmakers.

De interactieve studiedag biedt

  • Kennisverbreding:
    verdiep je in een specifiek peulvruchtdomein zoals beleid, teelt, verwerking, productie of vermarkting
  • Nieuwe inzichten:
    verkrijg nieuwe inzichten via good practices en overkoepelende conclusies over lokale peulvruchten 
  • Inspiratie:
    laat je inspireren door (internationale) experten
  • Netwerkmogelijkheden:
    ontmoet actoren uit de hele peulvruchtketen 

Het uitgebreide dagprogramma vind je op de website van Inagro.

Gratis inschrijven kan via deze link!

Locatie: Arteveldehogeschool, Campus Kantienberg, Voetweg 66, 9000 Gent

Meer info?
sophie.waegebaert@inagro.be
jeroen.vanmullem@pcgroenteteelt.be

logo easypeasy

De operationele groep ‘Ketenbreed initiatief voor plantaardig eiwit uit Vlaamse koude serres (KIPEi)’  met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling

logo's