Cursus snoei van hoogstamfruit

Op 18 maart 2023 organiseert Inagro in samenwerking met de Nationale Boomgaardenstichting een cursus rond de vormsnoei van hoogstamfruit. Dit kadert binnen het PDPO project ‘Agroforestry in West-Vlaanderen’.

Hoogstamfruitbomen kunnen op verschillende manieren deel uitmaken van een landbouwbedrijf. Dit gaat van een individuele boom op het erf, over een traditionele boomgaard tot de meer complexe agroforestry-systemen waar de teelt van fruit gecombineerd wordt met andere teelten tussenin. Hoe dan ook is een correcte snoei essentieel om de fruitproductie te maximaliseren.

Heb je hoogstamfruitbomen op je bedrijf of heb je plannen om ermee aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor deze dagvullende cursus. Lesgever Ivan Maertens (praktijkbegeleider Tuinhier, Boomgaardenstichting) leert je als ervaringsdeskundige graag de kneepjes aan van het snoeien. In de voormiddag bekijken we de theorie en in de namiddag nemen we zelf de snoeischaar in de hand en zetten we de theorie om in de praktijk. We gaan hierbij aan de slag in een volwassen boomgaard.

Programma

  • 10:00 - 12:00: Theoriegedeelte
  • 12:00 - 13:30h: lunch
  • 13:30 - 16:30: Praktijk

Inschrijven is gratis, maar verplicht. Dit kan tot en met maandag 13 maart.
Inschrijven via deze link.

Meer info?
Willem Van Colen 
willem.vancolen@inagro.be
051 27 33 15

logo snoei

Locatie

Kunstschuur-artistique, Sareptastraat 3 in Damme