Op 6 en 7 maart krijg je inzicht in het inzetten van trekpaarden in de landbouw. Daarbij wordt een realistisch beeld geschetst van de tijd-, grond- en financiële investering die het werken met trekpaarden met zich meebrengt. Praktisch ervaar je wat het is om een paard te besturen, hoe je een paard optuigt en welke nazorg er nodig is.

Locatie: Oost-Vlaanderen (exacte locatie nog te bepalen). 

In maart 2021 starten we met een nieuwe beginnerscursus (2 jaar) in het natuurlijk imkeren in Zelem op het biologisch fruitbedrijf Den Boogerd. Deze cursus loopt over 2 bijenseizoenen (van maart tot september) met 12 lesdagen in het eerste jaar en 6 lesdagen in het tweede jaar.

Ben je een gepassioneerd bio-ondernemer? Werk je vernieuwend, heb je oog voor innovatie en is duurzaamheid jouw ding? Dan ben jij misschien wel de geknipte bio-ambassadeur om de BIOVLAM 2021 in de wacht te slepen.

https://www.versondernemer.be/biovlam-1

  • Vergelijking van verschillende snoeisystemen van telers
  • Vergelijking van verschillende opkweeksystemen
  • Snoei van jonge bomen
  • Verjonging van bestaande aanplanten
 
De afgelopen 4 jaar hebben de partners van het Interreg-project ECOPAD (Het pad naar de agro-ecologie: platform voor grensoverschrijdende samenwerking voor groenteteelt verse markt en industrie) grensoverschrijdend samengewerkt om volgens de pijlers van IPM nieuwe technieken (preventieve maatregelen, beslissingsondersteunende technieken en bestrijdingsmethoden) en inzichten te verwerven in de beheersing van enkele economisch belangrijke ziekten en plagen binnen de grensoverschrijdende regio.

Op 19/9/2023 organiseren Hooibeekhoeve, IOK en VLACO een demonamiddag rond het gebruik van compost in de landbouw.

In september 2023 organiseert CCBT opnieuw een groepsreis naar Tech&Bio in Valence (Frankrijk).

Wil jij ook met buren-boeren samenwerken rond het gedeeld gebruik van machines? Op woensdag 13 september organiseert Inagro een infonamiddag met workshops in het teken van het delen van machines en uitleg over de mogelijke samenwerkingsvormen en steunmaatregelen.

Na 4 jaar intensief samenwerken aan een klimaattraject voor drie sectoren (melkvee, akkerbouw en varkenshouderij) wordt het Klimrek project afgesloten met een slotevent op 6 september 2023.

Op de aardappelbeurs Potato Europa zal een demonstratie rond biologische robuuste aardappelrassen plaatsvinden en een ondertekeningsceremonie voor het hernieuwde convenant.