Tijdens deze demo delen we ervaringen en geven we een uitgebreide blik op de keten van gele erwt, inclusief een oogstdemonstratie en informatieve sessies van experts. Dit is een unieke gelegenheid om te leren, te netwerken en geïnspireerd te raken door de mogelijkheden van deze duurzame, eiwitrijke teelt.

Naar goede gewoonte organiseert Agroforestry Vlaanderen ook dit jaar een infoavond agroforestry voor (nieuwe) geïntereseerden.

Natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en roofmijten kunnen een belangrijke rol spelen bij het beheersbaar houden van ziekten en plagen in de biologische sierteelt. Maar wat kun je als sierteler doen om de aanwezigheid van deze nuttige beestjes op je bedrijf te bevorderen? En hoe kom je erachter wie wat eet?

Op vrijdag 5 juli 2024 organiseert Biowallonie de eerste editie van de vakbeurs Biowall'Innov, een interprofessionele technische biobeurs in Assesse, op de velden van de biologische boer Guillaume Fastré.

De BioVelddag van Nederland gaat door op 4 juli is vanaf 13 uur in Lelystad, met thema 'What's Next?'. 

Voor het 5de jaar op rij organiseren ILVO en het Proefplatform Agro-ecologie Hansbeke de jaarlijkse demodag. Je bent welkom op 4 juli op het landbouwbedrijf van de familie de Bousies in Hansbeke (Deinze) om er veldproeven te bezoeken, onderzoeksresultaten in primeur te beluisteren en demo’s te bezichtigen.

Op woensdag 3 juli om 14 uur organiseert Inagro een demo mechanische onkruidbestrijding in ruggenteelten op haar proefterreinen te Roeselare.

Bedrijfsbezoeken bij twee ervaren biologische melkveehouders, voor melkveehouders met interesse in omschakeling.

CCBT en BioForum organiseren dit jaar een bezoek aan het toonaangevende Groundswell festival in de UK van 25 tot 28 juni! Het Groundswell-festival in Engeland is een tweedaags praktische beurs met focus op regeneratieve landbouw, waaronder no-till, groenbedekkers en het herintroduceren van vee in de vruchtwisseling, met het oog op het verbeteren van de bodemgezondheid. Via lezingen en demonstraties krijg je de nieuwste innovaties op dat vlak te horen en te zien.

Save the date voor het jaarlijkse Mini Symposium bio-onderzoek, dat je zowel online als live kan meevolgen!