Op 6 en 7 maart krijg je inzicht in het inzetten van trekpaarden in de landbouw. Daarbij wordt een realistisch beeld geschetst van de tijd-, grond- en financiële investering die het werken met trekpaarden met zich meebrengt. Praktisch ervaar je wat het is om een paard te besturen, hoe je een paard optuigt en welke nazorg er nodig is.

Locatie: Oost-Vlaanderen (exacte locatie nog te bepalen). 

In maart 2021 starten we met een nieuwe beginnerscursus (2 jaar) in het natuurlijk imkeren in Zelem op het biologisch fruitbedrijf Den Boogerd. Deze cursus loopt over 2 bijenseizoenen (van maart tot september) met 12 lesdagen in het eerste jaar en 6 lesdagen in het tweede jaar.

Ben je een gepassioneerd bio-ondernemer? Werk je vernieuwend, heb je oog voor innovatie en is duurzaamheid jouw ding? Dan ben jij misschien wel de geknipte bio-ambassadeur om de BIOVLAM 2021 in de wacht te slepen.

https://www.versondernemer.be/biovlam-1

  • Vergelijking van verschillende snoeisystemen van telers
  • Vergelijking van verschillende opkweeksystemen
  • Snoei van jonge bomen
  • Verjonging van bestaande aanplanten
 
De afgelopen 4 jaar hebben de partners van het Interreg-project ECOPAD (Het pad naar de agro-ecologie: platform voor grensoverschrijdende samenwerking voor groenteteelt verse markt en industrie) grensoverschrijdend samengewerkt om volgens de pijlers van IPM nieuwe technieken (preventieve maatregelen, beslissingsondersteunende technieken en bestrijdingsmethoden) en inzichten te verwerven in de beheersing van enkele economisch belangrijke ziekten en plagen binnen de grensoverschrijdende regio.

Op 1 juni aanstaande organiseren AIKC Rusthoeve, Delphy, FME en ZLTO samen een interactieve demodag in Colijnsplaat (Zeeland) over mechanische onkruidbeheersing en robotisering in de akkerbouw. Deelname voor bezoekers is kosteloos. U kunt zich aanmelden via de link in de bijlage of onderaan deze mail.  
 

Op donderdag 1 juni gaat de volgende bijeenkomst van het Biobedrijfsnetwerk Geitenhouderij door, op de Bormtehoeve in Lokeren.

Op donderdag, 1 juni 2023 organiseert LLAEBIO i.s.m. CCBT een netwerkmoment onderzoek voor geïnteresseerden in onderzoek agro-ecologie en biologische landbouw. Op dit moment wil LLAEBIO informeren over kansen voor onderzoek agro-ecologie en biologische landbouw zowel binnen Vlaanderen als Europa, mogelijkheid bieden om te netwerken en geïnteresseerden samenbrengen rond onderzoeksthema’s uit de sector.

De Landwijzer cursus geeft een duidelijk en gevarieerd beeld van de actuele praktijk en ontwikkelingen in de biologische landbouw en inspireert tot agro-ecologisch denken en ondernemen. Aan de hand van bedrijfsbezoeken op ervaren bio-bedrijven doorheen Vlaanderen, koppelen we theorie meteen aan de praktijk.