Op 6 en 7 maart krijg je inzicht in het inzetten van trekpaarden in de landbouw. Daarbij wordt een realistisch beeld geschetst van de tijd-, grond- en financiële investering die het werken met trekpaarden met zich meebrengt. Praktisch ervaar je wat het is om een paard te besturen, hoe je een paard optuigt en welke nazorg er nodig is.

Locatie: Oost-Vlaanderen (exacte locatie nog te bepalen). 

In maart 2021 starten we met een nieuwe beginnerscursus (2 jaar) in het natuurlijk imkeren in Zelem op het biologisch fruitbedrijf Den Boogerd. Deze cursus loopt over 2 bijenseizoenen (van maart tot september) met 12 lesdagen in het eerste jaar en 6 lesdagen in het tweede jaar.

Ben je een gepassioneerd bio-ondernemer? Werk je vernieuwend, heb je oog voor innovatie en is duurzaamheid jouw ding? Dan ben jij misschien wel de geknipte bio-ambassadeur om de BIOVLAM 2021 in de wacht te slepen.

https://www.versondernemer.be/biovlam-1

  • Vergelijking van verschillende snoeisystemen van telers
  • Vergelijking van verschillende opkweeksystemen
  • Snoei van jonge bomen
  • Verjonging van bestaande aanplanten
 
De afgelopen 4 jaar hebben de partners van het Interreg-project ECOPAD (Het pad naar de agro-ecologie: platform voor grensoverschrijdende samenwerking voor groenteteelt verse markt en industrie) grensoverschrijdend samengewerkt om volgens de pijlers van IPM nieuwe technieken (preventieve maatregelen, beslissingsondersteunende technieken en bestrijdingsmethoden) en inzichten te verwerven in de beheersing van enkele economisch belangrijke ziekten en plagen binnen de grensoverschrijdende regio.

Boerenforum organiseert een samenkomst rond kleinschalige kippenkweek, ei en vleesverkoop en kleinschalige slacht.

Met 2023 in het vizier, wil LLAEBIO samen met jou bepalen hoe ze biolandbouw en agro-ecologie verder op de kaart kunnen zetten met behulp van kennisdeling, onderzoek en andere acties!

De Demeter-doorschakelcursus van Landwijzer is er voor ieder die met biodynamische landbouw en voeding aan de slag wil als boer, verwerker of winkelier. Ook wanneer je in de toekomst wil doorschakelen naar een Demeter-gecertificeerd bedrijf. De cursus gaat door op 4 woensdagen tussen januari en maart 2023.

In het voorjaar organiseert Landwijzer verschillende info-avonden in Vlaanderen en Brussel. Je maakt er kennis met het leertraject biologische en biodynamische landbouw, de leertrajectbegeleider, mogelijke toekomstige medecursisten en er is ruim de tijd om antwoord te krijgen op vragen. 

Tijdens de Biokennisweek brengt Bionext alle schakels van de biologische sector bij elkaar voor een interactief online en live programma. Thema's die aan bod komen zijn marktgroei, innovatie & kwaliteitsontwikkeling van biologisch en nieuwe biologische wetgeving.