Demo mechanische onkruidbestrijding in ruggenteelten

Save the date! Op woensdag 12 juni om 14 uur organiseert Inagro een demo mechanische onkruidbestrijding in ruggenteelten op haar proefterreinen te Roeselare. Aansluitend om 18 uur gaat de jaarlijkse biovelddag door op het proefbedrijf biologische landbouw van Inagro. In geval van slecht weer, schuift alles een week op naar woensdag 19 juni.

Op een demoveld van 2 ha voorzien we witloof en wortelen in verschillende groeistadia. Een tiental constructeurs en machineverdelers hebben al hun medewerking toegezegd en brengen een totaalaanbod van wat vandaag op de markt is om op een niet-chemische manier het onkruid in fijne ruggenteelten te bestrijden. De onkruidbranders, schoffelmachines en wiedeggen zijn gekende standaardmachines en worden steeds verder verfijnd. De onkruidtrekker laat toe om groter onkruid boven een gewas uit te trekken. Ook enkele wiedrobots zijn stilaan praktijkrijp en hebben hun deelname aan de demodag toegezegd. Bent u constructeur of verdeler van een machine die in dit rijtje past en wil u ook deelnemen aan deze demodag, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Aansluitend organiseren we om 18 uur onze jaarlijkse biovelddag. Tijdens een rondgang door het biobedrijf maken we een tussentijdse balans op van het groeiseizoen en brengen we de eerste resultaten van enkele proeven in akkerbouw en groententeelt die op dat moment actueel zijn. De dag wordt afgesloten met een netwerkmoment voor biologische telers en hun sympathisanten.

foto onkruid

Meer info?
Lieven Delanote
Tel: 051/273250
E-mail: lieven.delanote@inagro.be