Thematisch uitwisselingsmoment ‘Werk aan je bodem via boerderijcompostering’

Op dinsdag 11 juni 2024 organiseert de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit (B3W) een thematisch uitwisselingsmoment over boerderijcompostering. Je komt er meer te weten over welke aspecten bijdragen aan een betere bodemkwaliteit, met een focus op boerderijcompostering.

Dit thematisch uitwisselingsmoment gaat door in Hansbeke, bij (gangbare) varkenshouder Carl Coppens. Hij teelt korrelmais en aardappelen, afgewisseld met groenbemesters, en werkt actief aan een gezonde bodem. Recent startte hij met boerderijcompostering. Carl is alvast overtuigd en hij vertelt jullie graag waarom! Tijdens het bezoek belichten we:

  • welke aspecten bijdragen aan een betere bodemkwaliteit.
  • het volledige proces rond de opbouw en opvolging van de composthoop.
  • de voordelen en uitdagingen van boerderijcompostering.
  • hoe jij dit kan toepassen op jouw bedrijf.

Hiernaast zal Koen Willekens, expert boerderijcompostering bij ILVO, de wetgeving toelichten en zijn expertise met jullie delen.
We raden aan laarzen mee te nemen naar het bezoek.

In een thematisch uitwisselingsmoment vinden we interactie belangrijk, daarom voorzien we ook ruimte voor discussie en vraagstelling. Zo krijg je een goed beeld over de mogelijkheden op jouw eigen bedrijf. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de dag zelf.

Het thematisch uitwisselingsmoment ‘Werk aan je bodem via boerderijcompostering’ gaat door op dinsdag 11 juni om 14u45 op het bedrijf van Carl Coppens in Warande 36A te 9850 Hansbeke (Deinze).

Neem je deel? Schrijf snel in!
Inschrijven kan tot één dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment en doe je op volgende manier:

  • Surf naar de evenementenpagina van dit thematisch uitwisselingsmoment op de site van B3W.
  • Klik op de gele inschrijvingsknop.
  • Je kan je inschrijven als gast of met een eigen B3W-account zodat je aan alle informatie op ons platform kan. Vul in beide gevallen de noodzakelijke gegevens in, en controleer je mailbox voor de bevestigingsmail. Maak je een nieuw account aan, vergeet dan niet naar de evenementenpagina terug te keren en nogmaals op de inschijfknop te klikken. Anders is je inschrijving voor dit evenement niet afgerond.

 boerderijcompostering

Meer info?
Lien De Schrijver
Lien.deschrijver@b3w.vlaanderen.be
09 381 86 87

 

 

B3W

Dertien Vlaamse praktijk- en onderzoekscentra zetten hun schouders onder de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem- en Waterkwaliteit (B3W). Samen beheren we het kennisnetwerk en vertalen we die kennis naar direct toepasbare richtlijnen en handvaten voor land- en tuinbouwers in functie van een oordeelkundige bemesting en een geïntegreerd bodembeheer. We vinden het daarin belangrijk om ook de land- en tuinbouwers te betrekken en hun ervaring en kennis op te nemen, alsook om hun creativiteit te stimuleren.

Meer weten of na een activiteit nog eens rustig alle informatie bekijken?