Infomarkt land- & tuinbouw in zijn vele facetten: Hoe zet jij in op de toekomst?

Overweeg jij inkomens- en activiteitenverbreding op je bedrijf maar zit je nog met veel vragen? Of biedt vakantie in eigen land perspectieven? Is een andere teelt een optie? Erken je de nood aan verduurzaming op allerlei vlakken (energie, eiwitproductie, ecologie, …), maar hoe doe je dat en wat met de kosten?

Kom naar de infomarkt ‘Land- en tuinbouw in zijn vele facetten. Hoe zet jij in op de toekomst’ op dinsdag 21 november 2023 en laat je inspireren door de getuigenis van landbouwers uit Vlaanderen en Nederland die zich ontpopten tot multifunctionele agrarische ondernemers. 

Steeds meer land- en tuinbouwers kiezen voor inkomens- en activiteitenverbreding op hun bedrijf. Ze verkopen bv. niet enkel rechtstreeks hoeveproducten maar bieden ook vakantie op hun bedrijf aan of ze zetten in op energiebesparing en -productie wat zorgt voor een bijkomend inkomen of een onkostenbesparing op termijn. Inzetten op de toekomst betekent ook natuurinclusieve landbouw, het herdenken en verduurzamen van de manier waarop we eiwitten produceren en consumeren, nieuwe teelten introduceren, … Dit en veel meer kom je te weten tijdens deze infomarkt. 

Heb je een specifieke vraag? Bezoek de infostandenmarkt, waar ook CCBT een plekje zal hebben. Kom dus gerust even langs!

Op de eventpagina vind je het gedetailleerde dagprogramma met de verschillende infosessies. Onder meer Koen Willekens (ILVO) en Renske Petré (pcfruit) komen aan het woord samen met landbouwers.

Praktisch

  • Wanneer? dinsdag 21 november 2023
  • Waar? Ijshoeve De Boey, Groenendijkstraat 11, 9170 Sint-Gillis-Waas.
  • Inschrijven: Deelnemen is gratis, maar inschrijven is nodig (vóór 15 november 2023).  
  • Parkeren: Er is een parking op het terrein waarvan een deel verhard en een deel onverhard is. Indien het te drassig is kan er ook geparkeerd worden op de dijk.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk vóór 15 november 2023 via deze link.

Meer info?
landbouw@oost-vlaanderen.be

 

Deze infomarkt is een organisatie van Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met Algemeen Boerensyndicaat, Boerenbond, Landelijke Gilden & Grenspark Groot Saeftinghe.