Demo Nut van knotbomen

Waarom zijn knotbomen voor jou als landbouwer (en particulier) vandaag nog interessant? Knoestige knotbomen zijn al eeuwenlang een vertrouwd beeld in ons cultuurlandschap. De meerwaarde van knotbomen voor het landschap, biodiversiteit en erosiebestrijding is gekend.

Op deze demo worden alle bestaande mogelijkheden voor steun bij aanplant en beheer van je knotbomen, houtkanten en hagen overzichtelijk op een rij gezet. Je zal ook zien dat het hout een waardevolle grondstof is, als duurzame energiebron en als koolstofbron in de bodem. In Rodeland is de vraag heel concreet: vanaf 2023 heeft de biomassaketel voor de verwarming van de sporthal De Kluize nood aan snippers van zo’n 100 knotbomen per jaar.

Het knotten zelf, iets wat om de 5 à 7 jaar moet gebeuren, blijft een zeer arbeidsintensieve en gevaarlijke klus.
Op 24 november zie je machines aan het werk op het veld die snel en veilig knotten en de takken verhakselen tot houtsnippers.

Volledige programma en wegbeschrijving zijn te vinden in de uitnodiging.

Het event is gratis. 
Om praktische redenen (zoals de broodjeslunch) wordt gevraagd om je in te schrijven voor maandag 21 november. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@rodeland.be of door je in te schrijven via deze link.
Bij hevige neerslag zal dit evenement helaas niet kunnen doorgaan. Volg het laatste nieuws op: https://www.facebook.com/Rodelandproject/.

Meer info?
Brecht Herteleer van Boerennatuur Vlaanderen
Tel: 0477 89 54 75
E-mail: brecht.herteleer@boerennatuur.be

Location

Roosbroekstraat, Oosterzele (Parkeren Hofkouter)