Handboek voor biologische varkenshouders

 

Het nieuwe Nederlandstalige handboek voor biologische varkenshouders, over het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van varkens, geeft een samenvatting van de expertise van boeren, adviseurs, wetenschappers en technische literatuur.

Het handboek werd oorspronkelijk ontwikkeld in het kader van het internationale project «ProPIG» in 2015. Het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid heeft het nu laten vertalen naar het Nederlands.

Het handboek combineert de expertise van 74 varkenshouders met de inbreng van adviseurs en wetenschappers uit acht Europese landen. De aanbevelingen bieden ondersteuning aan boeren en adviseurs bij het ontwikkelen van een optimale varkenshouderij. Door middel van eenvoudige checklists identificeert het handboek mogelijke oorzaken en gedragsstoornissen voor veel voorkomende problemen en stelt maatregelen voor om ze op te lossen.

Het handboek kan hier gratis worden gedownload. 

De gedrukte versie van het handboek is uitgevoerd in kunststof zodat het buiten kan gebruikt worden en het is uitgerust met handige tabbladen zodat je alles snel terugvindt. Je kan dit praktische boekje nu bestellen aan 10 euro in plaats van 20 euro. Plaats je bestelling hier!
Na bestelling ontvang je per mail een factuur. 

Vlaamse land- en tuinbouwscholen hebben recht op vijf gratis exemplaren! Stuur een mailtje naar laura.golsteyn@ccbt.be

 

Main content

Bestelformulier Handboek biologische varkenshouders

Aantal stuks
Bezorging

 

 

Media content