Skip to main navigation
Home

Main menu

  • News
  • Calendar
  • Research database
  • About
  • Projects
  • Research Centres
  • Contact
Sorteeropties
  • en
  • nl
Menu

Breadcrumb

  1. Home
  2. Rassenproef Late Herfstprei Bio 2021: Bioras Oslo Blijft Goede Score Behalen

Rassenproef late herfstprei bio 2021: Bioras Oslo blijft goede score behalen

17/02/2022
Anouk Van Moorter, Philippe France (Inagro)

akkerbouw

groenten

Het ras Oslo bevestigt opnieuw de goede resultaten van de twee voorgaande jaren en is zo een goede keuze voor de teelt van herfstprei onder biologische omstandigheden. Samen met Cherokee en Poulton behaalt het de hoogste opbrengst in de proef. Poulton had wel behoorlijk wat roestschade. Na bewaring hielden de rassen goed stand, Oslo en Darter hadden de beste houdbaarheid.

Het teeltseizoen in 2021 kenmerkt zich door de natte omstandigheden, zowel bij de start als tijdens het groeiseizoen. De ziektedruk en meer specifiek de roestdruk was bijgevolg vrij groot.

Lees het volledige verslag hier.

 

Meer info?
Anouk Van Moorter

Tel: +32 (0)51 14 03 50 

E-mail: anouk.vanmoorter@inagro.be

 

 

Bestanden
Attachment Size
Rassen late herfstprei 2021.pdf 427.17 KB

Search per category

ruminants
poultry
pigs
pome fruit
soft fruit
arable land
protected crops
herbs
flowers
vegetables
soil fertility
biodiversity
energy
research & policy
project calls

Calendar

Studiedag strokenteelt
08/07/2025
Proefveldbezoek biogroenten onder bescherming
08/07/2025
BBN groenten korte keten
09/07/2025
BBN groenten lange keten
14/07/2025
Open Biobedrijfsnetwerk mobiele leghennen
06/08/2025
Proefveldbezoek BIO bij Proefstation voor de Groenteteelt
13/08/2025
› meer activiteiten

website by startx

CCBT vzw
Tel: +32 9 331 60 85
Mail: info@ccbt.be
Schaessestraat 18, 9070 Destelbergen

Footer-menu

  • News
  • About
  • Research Centres
  • Contact

Met de steun van het departement landbouw en visserij van de Vlaamse overheid.

Home
  • News
  • Calendar
  • Research database
  • About
  • Projects
  • Research Centres
  • Contact
  • Log in