Skip to main navigation
Home

Main menu

  • News
  • Calendar
  • Research database
  • About
  • Projects
  • Research Centres
  • Contact
Sorteeropties
  • en
  • nl
Menu

Breadcrumb

  1. Home
  2. Fijner Afstemmen Van Bemesting Bij Biopaprika

Fijner afstemmen van bemesting bij biopaprika

18/02/2014

beschutte teelt

Elke tuinder streeft ernaar zijn bemesting zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte van het gewas. Dit lijkt eenvoudig, maar is niet altijd even evident. Zeker niet wanneer het gaat om een biologische teelt waarbij organisch bemest wordt. Organische meststoffen zijn niet onmiddellijk, maar slechts na mineralisatie opneembaar door de plant. Het mineralisatieproces wordt echter door tal van factoren beïnvloedt zoals bodemtemperatuur, bodemleven, vocht, ... Aan de hand van bodem- en bladsapanalyses, en het uittesten van verschillende meststoffen, wordt tijdens een proefopstelling getracht de behoefte van de plant zo nauwkeurig mogelijk in te schatten.

Lees het artikel van PCG hier.

Meer info?
Justine Dewitte (PCG)
TEL: 09 381 86 86
E-mail: justine.dewitte@proefcentrum-kruishoutem.be 

Bestanden
Attachment Size
bemesting paprika.pdf 1.31 MB

Search per category

ruminants
poultry
pigs
pome fruit
soft fruit
arable land
protected crops
herbs
flowers
vegetables
soil fertility
biodiversity
energy
research & policy
project calls

Calendar

Studiedag strokenteelt
08/07/2025
Proefveldbezoek biogroenten onder bescherming
08/07/2025
BBN groenten korte keten
09/07/2025
BBN groenten lange keten
14/07/2025
Open Biobedrijfsnetwerk mobiele leghennen
06/08/2025
Proefveldbezoek BIO bij Proefstation voor de Groenteteelt
13/08/2025
› meer activiteiten

website by startx

CCBT vzw
Tel: +32 9 331 60 85
Mail: info@ccbt.be
Schaessestraat 18, 9070 Destelbergen

Footer-menu

  • News
  • About
  • Research Centres
  • Contact

Met de steun van het departement landbouw en visserij van de Vlaamse overheid.

Home
  • News
  • Calendar
  • Research database
  • About
  • Projects
  • Research Centres
  • Contact
  • Log in