Op 31 mei gaat de laatste Vlaamse agroforestry masterclass door in het kader van het EU project FarmLIFE. Er staat een bezoek bij de Kwaalburgsehoeve in Alphen (NL) gepland.

Demonamiddag smart farming en robotisatie voorafgegaan door gratis frietjeslunch met netwerkmoment.

Wil jij graag bijleren over landbouwpraktijken die rekening houden met de uitdagingen van de toekomst (bv. droogte, stabiel inkomen, plaagbestrijding, enz. )? Of wil je in gesprek gaan met beleidsmakers over de toekomst van landbouw?  Op donderdag 2 juni kan je twee vliegen in één klap slaan! 

Op 3 en 4 juni kan je in Noord-Frankrijk naar de beurs Terr'Eau Bio 2022. Op vrijdag richt de beurs zich tot professionelen. Op die dag nodigen ook de partners van het Zero-Fyto project u uit.

Op woensdag 8 juni bent u van harte uitgenodigd op het Proefcentrum Pamel voor een workshop monitoren van nuttige en schadelijke insecten in kleinfruit en een proefveldbezoek aardbeien en kleinfruit!

Is de dubbeldoel koe met uitsterven bedreigd of is ze net de oplossing voor ons toekomstig landbouwmodel?
Boeren en boerinnen wisselen hun ervaringen en vragen uit rond werken met dubbeldoel.

De jaarlijkse agroforestry infoavond gaat dit jaar door op ‘t Bezenbos in Drongen (Gent) op 15 juni. Niels Everaert realiseerde er een aanplant met fruit- en andere bomen in combinatie met kleinfruit en zelfpluk. Met deze infoavond mikken we vooral op geïnteresseerde starters die een subsidiedossier wensen in te dienen voor de aanplant.

Schrijf je in voor de Infomarkt “Hoe zet jij in op de toekomst? Land- en tuinbouw in zijn vele facetten”, een organisatie van de Provincie Oost-Vlaanderen samen met Boerenbond, ABS, Landelijke Gilden en Rodeland.

Ben je nieuwsgierig naar welk onderzoek voor de biologische sector in Vlaanderen plaatsvindt? Tijdens het online Mini Symposium bio-onderzoek op 21 juni geven onderzoekers een korte inkijk in de resultaten van hun recent afgeronde projecten. Zowel praktijk- als toegepast onderzoek komen aan bod.

Het proefbedrijf biologische landbouw bestaat 20 jaar! Dit vieren ze met een extra feestelijke editie van hun jaarlijkse biovelddag op dinsdag 21 juni 2022.