/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/pitfruit44.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/kleinfruit.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/pluimvee82.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/pluimvee42.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/herkauwers.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/groenten1.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/akkerbouw69.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/pitfruit24.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/akkerbouw99.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/groenten92.jpg

Biobedrijfsnetwerk BIJEN

24 07 2017
Biobedrijfsnetwerk voor alle sectoren rond thema 'bijen', met bedrijfsbezoek bij Koen Busschots (ism imker Geert Groessens).

Bedrijfsbezoek bio glastuinbouwbedrijf Vitaetom

28 07 2017
Kersvers omgeschakelde biotelers Walter en Koen telen voor het eerste jaar biologische vruchtgroenten in verwarmde kas.

Proefveldbezoek: onkruidbeheersing in kleinfruit

31 07 2017
Bezoek proefvelden CCBT-project rassenproef framboos & CCBT-project onkruidbeheersing in kleinfruit

Proefveldbezoek biologische tomaat: buitenteelt versus tunnel

01 08 2017

Zowel internationaal als nationaal vinden we projecten en organisaties die op professionele of semiprofessionele schaal bezig zijn met buitenteelt tomaat. Het zou misschien kansen kunnen betekenen voor korte keten bedrijven zoals CSA’s en zelfpluktuinen. Binnen het CCBT-project “R² - Robuuste Rassen“ wordt uitgezocht of dit, door gebruik van robuustere rassen een optie kan zijn. Een voordeel van de open luchtteelt van tomaat is dat de rotatie op die manier ruimer kan aangehouden worden dan in koepel.

Bedrijfsbezoek Netwerk Zelf Zaden Telen: Het Eikelenhof

07 08 2017
Op maandag 7 augustus is het Netwerk Zelf Zaden Telen te gast bij Johan en Vera Hons Kuijpers op Biohoeve Het Eikelenhof. Een kleinschalig gemengd bedrijf dat ‘Zelf Zaden Telen’ in de praktijk brengt.

Biobedrijfsbezoek voor gangbare akkerbouwers: Hamerlinck LV

16 08 2017
In het kader van een Leaderproject stellen biologische bedrijven in het Meetjesland hun ervaring beschikbaar voor gangbare akkerbouwers. Het project wil gangbare akkerbouwers inspireren om hun bedrijfsvoering te verbeteren door gebruik te maken van kennis opgebouwd door biologische bedrijven in de regio.

Biobedrijfsbezoek voor gangbare akkerbouwers: Livinushof

06 09 2017
In het kader van een Leaderproject stellen biologische bedrijven in het Meetjesland hun ervaring beschikbaar voor gangbare akkerbouwers. Het project wil gangbare akkerbouwers inspireren om hun bedrijfsvoering te verbeteren door gebruik te maken van kennis opgebouwd door biologische bedrijven in de regio.

Studiedag pluimveehouderij ILVO

12 09 2017
ILVO nodigt zijn stakeholders uit op 12 september 2017 voor een studiedag over de belangrijkste bevindingen uit hun pluimveeonderzoek.

20 jaar compostproef in Vlaams-Brabant

19 09 2017

In 1997 werd in het Vlaams-Brabantse Boutersem een bijzondere compostproef aangelegd. Deze veldproef is uniek in haar soort: veldjes die niet of enkel mineraal werden bemest liggen naast veldjes die al die tijd verschillende dosissen gft-compost kregen toegediend. Na 20 jaar herbergt dit perceel een enorme schat aan informatie over de opbouw van organische stof in de bodem en de positieve effecten daarvan voor de bodemvruchtbaarheid. Ben je benieuwd naar de resultaten? Wil je meer te weten komen over het effect op gewasopbrengst, stikstofbehoefte, mineralisatie en zoveel meer?

Tech & Bio 2017

20 09 2017
Op 20 en 21 september gaat opnieuw de grote bio-vakbeurs in openlucht in Valence (FR) door.

Congres 'Beter beheer van stikstof en onkruid in biologische systemen'

26 09 2017
De partners van de projecten AgriBio en ENBIO organiseren een conferentie over het beheer van stikstof en onkruid in biologische systemen in Péronne (FR).

BioXpo

15 10 2017

BioXpo VitaSana is de vakbeurs voor de biologische, ecologische, natuurlijke en duurzame sector. BioXpo VitaSana is de eerste en enige biovakbeurs in België. Alle informatie erover vind je op de website. 

Eerste Agroecology Europe Forum: Fostering synergies between movements, science and practice

25 10 2017
Van 25 tot 27 oktober 2017 vindt in Lyon (Frankrijk) het eerste Agroecology Europe Forum plaats met als algemeen thema: Fostering synergies between movements, science and practice!

Studiedag Netwerk Zelf Zaden Telen

24 11 2017
Het Netwerk Zelf Zaden Telen organiseert op vrijdag 24 november zijn 2e studiedag: ‘Community Based Seed- Saving and Breeding’